Wees welkom in de IBO Halimah Zustergroep!

Wat leuk dat je interesse hebt in onze besloten zustergroep op Facebook! Hier vind je meer informatie over deze groep, de toelatingsvoorwaarden en de regels die we hanteren binnen de groep. We streven naar het creëren van een respectvolle groep waar zusters in intieme kring vragen, zorgen en ervaringen kunnen delen met betrekking tot borstvoeding. Team IBO Halimah zal binnen deze groep inhoudelijk reageren. Ook delen we hier nieuwtjes over activiteiten binnen onze organisatie. Deze groep is een supportgroep waarin zusters ondersteuning kunnen vinden in het (blijven) geven van borstvoeding om zo het gebooreterecht van 2 jaar borstvoeding te voltooien, in shaa’ Allah.

Jouw vraag liever privé stellen? Bericht ons via de mailbox.

LET OP: Het Ramadan e-book is enkel exclusief beschikbaar gesteld voor onze leden in deze zustergroep.

Voor wie is deze groep?

Deze besloten zustergroep is speciaal voor borstvoedende mama’s en zwangeren die borstvoeding willen gaan geven. Ook is deze groep geschikt voor zusters die borstvoeding hebben gegeven en graag hun ervaringen willen delen of andere zusters willen helpen bijstaan. Voordat je lid kan worden van onze besloten Facebookgroep, beantwoord je een korte vragenlijst* en ga je akkoord met onze groepsregels. Deze verschijnen automatisch als je klikt op lid worden van de IBO Halimah-zustergroep. Wij doen dit niet alleen ter verificatie en om misbruik tegen te gaan, maar ook omwille van het behoud en de waarborging van het persoonlijke karakter van de groep. Het geeft een blijk van vertrouwen en wij vinden het prettig om een goed overzicht te hebben van alle leden voor activiteiten in de toekomst.

*Dit is de vragenlijst:

1. Algemene gegevens: Naam – Leeftijd – Woonplaats – Motivatie voor deelname – Akkoord groepsregels?
2. Wil je borstvoeding gaan geven of geef je op dit moment borstvoeding? Zo ja, hoe lang al?
3. Ben je op dit moment zwanger en/of hoeveel kinderen heb je? (leeftijden)

IBO Halimah Zustergroep | Groepsregels

 • De IBO Halimah-Zustergroep is een supportgroep voor moslima’s die borstvoeding willen (blijven) geven. Iedereen binnen deze groep onderschrijft het islamitische geboorterecht van 2 jaar borstvoeding. Hier bestaat dan ook geen twijfel of discussie over.
 • Deze groep is in principe alleen bedoeld voor moslima’s en (aanstaande) moeders die aantoonbaar affiniteit hebben met de islam.
 • Respect en positiviteit staan hoog in het vaandel. Wij zijn hier samen om elkaar steun te bieden bij het geven van borstvoeding, niet om anderen te overtuigen van eigen persoonlijke visies of morele normen en waarden.
 • Wil je reageren op een zuster, denk standaard aan de volgende dingen: Is het waar? Is het nuttig? Is het aardig? Is het nodig? Is het inspirerend? Dit noemen we de nodige zelfreflectie, waardoor we altijd het goede uit onszelf halen omwille het gezamenlijke doel: Elkaar steunen, door te wensen voor een ander wat je ook voor jezelf wenst. Jezelf in een ander kunnen verplaatsen is hierin de sleutel.
 • Input en ervaringen van andere zusters zijn altijd méér dan welkom bij borstvoedingsvragen. Wel letten wij op borstvoedingsonvriendelijke adviezen en deze worden na uitleg en toelichting verwijderd.
 • Onjuiste informatie over borstvoeding wordt ook gecorrigeerd vanuit het team.
 • Reclame voor kunstvoeding is vanzelfsprekend ook niet toegestaan.
 • (Islamitische) discussies zijn niet toegestaan met in het bijzonder: kopiëren en plakken van ‘religieuze’ teksten. Daar is deze groep NIET voor bedoeld. Als er onduidelijkheid bestaat over een borstvoedingssituatie in relatie tot de islam, wordt dit alleen en altijd door het beheer in goede banen geleid waarin onderbouwd een advies wordt gegeven vanuit de fysiologie (hoe wij zijn gemaakt door Allah swt) met als basis het islamitische geboorterecht. Als er geen eenduidig antwoord bestaat op een bepaalde kwestie, geven wij dit ook aan met respect voor mogelijke interpretaties. Zaken ‘haram’ (verboden) verklaren doen wij niet.
 • Aanvragen voor of aanbod van donormoedermelk kunnen naar het beheer gestuurd worden. Formulieren hiervoor staan onder documenten in de groep.
 • Het is NIET toegestaan informatie uit deze groep op enige manier buiten de groep te delen.
 • Bij onrespectvol gedrag of het breken van privacyregels worden direct maatregelen genomen.
 • Off-topic posts (die geen enkele relatie met borstvoeding hebben) en reclame zijn niet toegestaan.
 • Alle berichten worden gemodereerd door team IBO Halimah voor ze zichtbaar worden in de groep. Alle vragen en berichten moeten borstvoedingsgerelateerd zijn.