Over Ons

Het initiatief voor IBO Halimah komt voort uit het ervaren van een bestaande behoefte naar specifieke informatie en steun bij borstvoeding onder moslima’s. Borstvoeding kent een bijzonder hoge plaats in de islam als zijnde het door Allah geschonken geboorterecht aan onze kinderen. Wij steunen moeders in het vervullen van hun borstvoedingsdoelen. Op deze manier willen wij bijdragen aan het normaliseren van borstvoeding in onze moslimgemeenschap en haar de plek geven die ze verdient. – Aziema Fatima.

Missie

Elkaar steunen, inspireren en bijstaan in het vervullen van het bijzondere geboorterecht van onze kinderen: 2 jaar lang borstvoeding, in shaa’ Allah, de basis voor een islamitische opvoeding start hier.

Visie

Onze visie is gebaseerd op de volgende pijlers:

  • Boodschap achter de naam ‘Halimah’ en waar wij voor staan
  • Borstvoeding als geboorterecht van het kind en de islamitische norm
  • Zoogmoederschap normaliseren in onze gemeenschap
  • Borstvoeding uitdragen als niet het beste, maar de normale voeding voor onze kinderen: de biologische norm en zoals het bedoeld was, in lijn met onze fitrah en natuurlijke behoeften.
  • Informeren, steunen en inspireren
  • Voor (toekomstige) borstvoedende mama’s dóór borstvoedende mama’s: kennis en kunde op basis van ervaring.

Team IBO Halimah

Het team bestaat uit het bestuursteam, het online team en het schrijversteam. Hieronder verschijnt binnenkort meer informatie over de vrouwen achter IBO Halimah. Wij hebben allemaal lang borstvoeding gegeven (minimaal 2 jaar) en/of geven op dit moment nog borstvoeding.