Het vrouwenlichaam | Een doordacht en intelligent geschapen creatie!

Als vrouw zul je een baby klaar voor de wereld maken in je baarmoeder. Deze mogelijkheid biedt Allah swt jou. Van een miniscule cel tot een hele baby met tien vingers en tien tenen. Organen om te filteren, op te nemen en te produceren. Hersenen met miljarden neuronen. Tientallen en honderden processen die zich dagelijks voltrekken in het lichaam. Een complex intern systeem. Dit wordt állemaal klaargestoomd in jouw buik, mama!

Om maar niet te spreken over die prachtige handjes, kleine neusje, roze wangen, lieve lippen en sprankelende ogen. Plus heerlijk verslavende geur waar je van smelt! Allahumma bareek.

De eerste periode met een newborn is zwaar. Hij huilt vaak – wilt vaak de borst. De borst? Ja, de borst. Dat is wat fysiologisch gezien perfect aansluit op de behoeftes van je baby. Met meer dan 1000 ingrediënten is dit op maat gemaakte goedje er één die niet nagebootst kan worden elders. Levend en past zich voortdurend aan het lichaam van je baby. Het biedt naast warme, verse melk ook troost, warmte, genegenheid en liefde. ♡

Net zoals jouw lichaam, lieve mama, voor voeding van de baby zorgde tijdens de zwangerschap via de navelstreng, ook zo zorgt je lichaam voor de perfecte voeding ná geboorte. De melk van een moeder in Congo is anders dan die van een moeder in Cambodja en van haar is weer anders dan van een moeder in California. Waarom? Omdat iedere baby uniek is in zijn behoefte en ieders leefomstandigheden verschillen.

Moeders lichaam pikt de bacteriën op waarmee ze omringd is en haar lichaam produceert vervolgens in haar melk antistoffen die de baby beschermen en zijn immuunsysteem versterken. Is de baby ziek? Het moederlichaam krijgt middels de tepel diens speeksel door, met erin informatie over de virus/ bacterie. Haar lichaam wordt dan ‘aangemaand’ om specifieke afweerstoffen aan te maken Subhan Allah.

Net zoals je een baarmoeder hebt om een baby te laten groeien, een ingenieuze baringsmechanisme om de baby geboren te laten worden, heb je ook borsten om deze baby te voorzien van melk. Het ontwerp van een vrouwenlichaam komt van Allah subhana wa ta’ala en Hij heeft in Zijn ultieme en volmaakte Wijsheid de vrouw met borsten en melkklieren geschapen. Hij heeft in Zijn boek benoemd dat een kind 2 jaar zoogrecht heeft. Moedermelk is rizq van de baby. En de voordelen ervan zijn niet beperkt tot het fysieke, deze reiken ook tot het emotionele, spirituele en verder.

En alle lof behoort aan Hem. Alhamdulilah.

Liefs,
Saba

There are no comments

Join the conversation

  
Please enter an e-mail address