TOP 15 | Je weet dat je een borstvoedende mama bent (geweest), als je..

We vroegen jullie op onze facebookpagina om deze zin af te maken en wauw, wat kregen we geweldig leuke en vooral heerlijk herkenbare reacties! Van een top 5 werd het een top 10 en nu uiteindelijk 15, want het was zo moeilijk kiezen. Hieronder dus slechts een greep van de leukste antwoorden, want ze waren allemaal super! Dank jullie wel voor de inspiratie!

Wij hopen dat jullie genieten van deze top 15 en tevens de laatste blogpost van IBO Halimah dit jaar. Wij gaan ook even nodig vakantie vieren! (lees: de kinderen thuis 24/7, geen keus haha) Laten we samen de borstvoedingsspirit in leven houden, want borstvoeding hoort er gewoon helemaal bij mét alle leuke, gekke en soms ook eeuhh… onhandige dingetjes die erbij komen kijken. 😉 Herken jij ze ook allemaal?

JE WEET DAT JE EEN BORSTVOEDENDE MAMA BENT (GEWEEST), ALS JE..

15. Als je alleen maar voedingsbhs hebt (Oum Dua Nour) OF: Als je na een jaar dat je gestopt bent met voeden nog steeds voedingsbhs draagt (Samira Elk) 

14. Als je kind aanhapt om vervolgens na 2 seconden te besluiten toch maar niet te drinken en mama met een toeschietreflex achter te laten (Umm Sumayyatun)

13. Als je je eigen eten op je kind geknoeid hebt omdat je zelf ook honger had tijdens het voeden (Rosanna Ataş)

12. Als je wilt afkoppelen maar er zit een bloedzuiger aan je vast die niet los wilt laten (Saïda Bint Mohamed)

11. Als je baby op dit moment aan de borst ligt en je hoopt dat de aardappelen in de oven niet aanbranden (Nora El)

10. Als je bij kleding in de winkel denkt ‘o daar kun je makkelijk in voeden’ – terwijl je jongste al 15 jaar is (Hanneke Hartkoorn)

9. Als je kind je shirt naar beneden trekt zodra hij/zij honger heeft (Lina Blommaert)

8. Als je je eigen eten laat staan omdat beebje naar de borst vraagt (Ghareebah Fid Dunya)

7. Als je kind in de nacht een voeding overslaat en je wakker wordt en je helemaal nat bent door de lekkende melk (Fa Rah) 

6. Als je vergeet je borst terug te doen en na een kwartier of half uur pas door hebt dat ie nog ontbloot los hangt (Siham Maatala)

5. Als je altijd rekening houdt met je kleding als je naar buiten gaat of beebje wel normaal kan drinken, zonder rare taferelen uit te halen! (Mounia Saidi)

4. Als je af en toe aan je borsten voelt in het openbaar om te checken of ze vol zijn. (Lisa Aafar-Peluso)

3. Als je super trots bent dat je kindje is gegroeid op jouw melk (Patricia Nederhoff)

2. Als je wakker wordt en je je blote borsten voor je ziet. (Asma Bouh)

EN OP NUMMER ÉÉN: *tromgeroffel*

1. Als je intens geniet wanneer je samen ligt en je ziet het schattige gezichtje van je baby genieten van de melk. (Chaimae Oem Maryam)

Like magic, baby! 😉 

There are no comments

Join the conversation

  
Please enter an e-mail address