5 dingen die ik mis aan borstvoeding geven

Ik ben Amina, mama van S. (4) en I. (3). Vorige keer deelde ik mijn ervaring met tandemvoeden met jullie. Vandaag blik ik weer terug op mijn borstvoedingsavonturen. Lezen jullie mee?

Als ik terugkijk op de jaren waarin ik borstvoeding heb gegeven heb ik zoveel geweldige herinneringen. Ik heb oprecht genoten van die periode van genegenheid en intimiteit. Vandaag daarom een stukje over de 5 dingen die ik mis aan borstvoeding geven.

1. Genegenheid en verbinding

Even genegenheid. Ik mis die korte momenten waarin er even genegenheid is, even verbinding en even fysiek contact. De baby die mijn gezicht aait en zich helemaal tegen mij aandrukt. Fysiek contact, zoals dat alleen kan via borstvoeding, dat mis ik zo.

2. Even stilstaan

Gedwongen pauze. Ongeacht hoe druk je bent en hoe erg je huis ontploft is, een huilende baby betekent toch echt pauze. Als je borstvoeding geeft dan is het je kindje die jou voor de verandering een time out geeft. Tijd voor elkaar, even achterover leunen op de bank en niets anders dan jij, je baby en in mijn geval mijn smartphone.

3. Altijd bij de hand

Gemak. Wat vond ik het fijn om niet (midden in de nacht) gedoe te hebben met flesjes, thermoskannen, schepjes kunstvoeding. Mijn melk was altijd ready to consume, toeschietreflex en al. Nu ze vaste voeding krijgen moet ik rekening houden met voorkeuren, wensen, allergieën….. Oh how I miss those simple days!

4. Het beste excuus

Een smoes om je terug te trekken. Zo fijn vond ik het om tijdens drukte van bijvoorbeeld familie bijeenkomsten me terug te kunnen trekken in een stille kamer met de meest geldige smoes ooit: borstvoeding.

5. It’s all in the eyes

Grote ogen die me ononderbroken aanstaren. Tijdens het geven van borstvoeding waren er altijd 2 grote ogen die mij intens aanstaarden en wat mis ik dat. Hoe ouder mijn kindje ook werd, het gestaar werd er niet minder op. Aan de ene kant best creepy, maar tegelijkertijd zo vertederend. 

Herkennen jullie je in mijn lijstje? Wat missen jullie of wat denk je dat jij gaat missen wanneer je borstvoedingsperiode afloopt?

There are no comments

Join the conversation

  
Please enter an e-mail address