Borstvoedingsdagboek van Hanne #1

Nieuw bij Halimah, real life borstvoedingsverhalen van zuster Hanne. Hoe is het om een baby van een paar maanden aan de borst te hebben? In haar blogs geeft Hanne je een blik in haar borstvoedingservaringen. Deze week: Een zieke baby…

Powermilk to the rescue!

Soms hoor je verhalen dat borstgevoede kindjes nooit ziek worden. Hoe ze pas na 2 jaar voor het eerst een verkoudheidje krijgen. Geweldig, toch? 2 jaar zonder een ziek kind. Geen dokters of ziekenhuizen. Wel, de mijne doet daar dus niet aan mee.

Enkele dagen geleden hoorde ik Loqmane een beetje reutelen. Niet hard, maar genoeg om te vermoeden dat hij toch op iets broedde. Tof! Niet dus. De volgende dag had ik afgesproken met een vriendin om te winkelen. Loqmane ging mee in de draagzak. Ik vond hem er al bleek en ziekjes uitzien en in een schoenenwinkel werd mijn vermoeden bevestigd. Hij weigerde te drinken en plots spuugde hij een hele hoop geel gal uit. Dikke paniek, want dat had ik bij geen van mijn kinderen ooit gezien. Niet moeilijk dat hij niet wou drinken.

We besloten dan maar even te gaan zitten. Hij voelde zich gelukkig een stuk beter en kon nadien ook lekker bijtanken. Wat eruit was, was eruit en had plaats gemaakt voor mamamelk en daar maakte hij gretig gebruik van. De rest van de dag was hij – buiten het gereutel – weer zijn vrolijke zelf. Maar een baby met verstopte neus voeden is dus écht niet zo eenvoudig. Hij drinkt onrustig – hij krijgt dan maar weinig adem – laat vaak los en drinkt niet door. Gelukkig was zijn neus niet helemaal verstopt en kon hij nog een beetje ademen tijdens het drinken.

Het gereutel bleef enkele dagen aanhouden. Een doktersbezoek dan maar? Nee. Standaard zullen dokters misschien zeggen dat het verstopte neusje uitgespoeld moet worden met fysiologisch water, maar ik heb zo mijn eigen manier daarvoor. Waarom fysiologisch water in de neus spuiten als je het beste antibioticum altijd bij je draagt?

Maar hoe doe je dat nu? Ik zou ervoor kunnen kiezen om een pipetje leeg te maken, melk manueel af te kolven in een potje, die melk op te zuigen met het pipetje en zo te spoelen, maar daar ben ik veel te lui voor!
Borst bovenhalen, mikken eeeeeennn… vuur! Kun je jezelf het (melk)slagveld al voorstellen? Ach er zal wel iets in de neus terechtgekomen zijn zeker? Hij reutelt nu alleszins niet meer! 😉

Moedermelk is zo krachtig met alle antibacteriële stoffen die erin zitten, dat het een natuurlijk antibioticum is. Kun je het je voorstellen? Zo’n sterk medicijn dat gewoon door je eigen lichaam wordt aangemaakt, subhanAllah!
Ziektekiemen zijn geen partij voor mijn moedermelk. Powermilk to the rescue!

Liefs,

Hanne.
Oum Azzedine wa Loqmane

There are no comments

Join the conversation

  
Please enter an e-mail address