5 dingen die ik niet mis aan borstvoeding geven

Ik ben Amina, mama van S. (4) en I. (3). Vorige keer deelde ik mijn ervaring met tandemvoeden met jullie. Vandaag blik ik weer terug op mijn borstvoedingsavonturen. Lezen jullie mee?

In navolging op mijn vorige stuk vandaag 5 dingen die ik absoluuuuut niet mis aan borstvoeding geven.  Want laten we eerlijk zijn, het is niet allemaal rozengeur en maneschijn toch? 

1. Bijtende kleintjes

Dat moment waarop die tandjes doorkomen en ze erachter komen dat bijten in een tepel een grappige reactie van mama oplevert. En nog een, en nog een. Oh wat heb ik gegild en wat hebben zij gelachen. Het duurde even voor ze het afleerden dus terecht in de top vijf: a biting baby.

2. Getrek en gepluk

In het openbaar trekken en plukken aan mijn lichaam en graaien in mijn top. De combinatie van een baby die mij aan het ontkleden is en vreemden die dan ineens beginnen te kijken. Ik word rood van schaamte als ik er alleen al aan terugdenk. Dus ja, hoe geweldig ik die kleine handjes ook vind, ik mis dat ongeduldige getrek totaal niet.

3. Borstvoedingsvriendelijke kleding

Van borstvoedingsbh’s tot aan tops met knoopjes of een rits. Ik was altijd op zoek naar flexibele tops of kleding die makkelijk en snel borstvoedingsproof was. Superfijn om nu aan te kunnen trekken wat ik wil zonder dat ik rekening moet houden met flexibiliteit. Zelfs die ene leuke abaya zonder knoopjes.

4. Harde borsten

Het gevoel van twee pijnlijke harde borsten oh no! Als ik lang weg was van mijn baby was vergat ik soms te kolven en dan hield ik daar van die pijnlijke harde borsten vol melk aan over. Dat werd dan rennen naar de wc voor een handkolfsessie en auw dat deed toch wel pijn.

5. Borstontstekingen

Volgend op het vorige punt en last but not least. Hetgeen waar ik letterlijk ziek van werd: Borstontstekingen. Koorts, masseren met een elektrische tandenborstel en algehele malaise. Ik bespaar jullie mijn klaagzang maar alhamdoulilah echt superfijn dat ik dit niet meer heb.  Het maakt niet uit hoe veel je kleine wegdrinkt of hoe regelmatig je afkolft het lijkt wel alsof iedere moeder wel een keer te maken krijgt met een borstontsteking. Dus jah, deze kon echt niet ontbreken in mijn opsomming.

Herkennen jullie je in mijn lijstje? Wat gaan jullie absoluut niet missen? Reageer en laat weten wat nou echt thuis hoort in dit overzicht. 

Foto credits: Jordan Whitt op Unsplash.

There are no comments

Join the conversation

  
Please enter an e-mail address